Ekstern rådgiver Jarle Tangstad

Ekstern rådgiver: Jarle Tangstad

Et par gange årligt har vi besøg af Jarle Tangstad, som er en god og jordnær taler og en skarp analytiker med et stort hjerte for at række ud til alle slags mennesker med budskabet om Jesus.

Jarle Tangstad er en af kirkens to eksterne rådgivere og mødes derfor med kirkens menighedsråd og præsteteam og har i årets løb jævnlig kommunikation med vor ledende præst, Martin Lorenzen.

I sin ungdom kom Jarle Tangstad fra Norge til Danmark og har tjent som præst både i Frederikshavn, Mariager og København. I en årrække var han forstander for Mariager Højskole, hvorefter han har tjent som ledende præst i Danmarks største kirke, Kirken i Kulturcenteret sammen med sin hustru, Merete, igennem 30 år. Bl.a. har Jarle været med til at arrangere omdeling af det nye testamente til 620.000 husstande i Købenavn i 1990'erne, og han stod i spidsen for køb og istandsættelse af den tidligere Københavns Tekniske Skoles 15.000 m2 store bygning, så den kunne huse tv-kanal, friskole, børnehave, administration, café, kultur-, kirke- og konferencesal samt flere eksterne organisationers og firmaers lejemål i Københavns Kulturcenter.

På landsplan har Jarle været instrumental i skabelsen af Frikirkenet og Ung Mosaik, ligesom han har været foregangsmand for brobygning mellem kirke og det omliggende samfund. Udover at bruge tid med sin familie er han ekstern rådgiver for flere kirker.

Jarle Tangstad
jarle-og-merete_profilbilleder3_1