Vælgermøde

Vælgermøde den 19. maj kl. 13.30: Et menneskesyn i forandring?

Mange danskere føler, at de kun har værdi for samfundet, hvis de bidrager med noget. Og dem, som ikke er i stand til at bidrage, mødes med foragt. Er det den type samfund, vi ønsker os? Er vi på vej til at udvikle et koldt menneskesyn? Sådan lyder spørgsmålene til seks folketingskandidater, der skal diskutere emnet ved et vælgermøde i Alivekirken arrangeret i samarbejde med FrikirkeNet.

Mennesket opfattes ikke som noget, der har værdi i sig selv. Mennesket opfattes som en funktion af det, som det er i stand til at udøve på arbejdsmarkedet … og dem, som har det svært, ser vi på som snyltere og med foragt.

Ordene er Jørn Henrik Pedersens, professor i Center for Velfærdsforskning på Syddansk Universitet.

Er vi på vej til at udvikle et koldt menneskesyn? Er det den type samfund, vi ønsker os?

Sådan lyder spørgsmålene til seks folketingskandidater, der skal diskutere emnet ved et vælgermøde i Alivekirken den 19. maj.

- Alle politikere har et grundlæggende menneskesyn, som farver mange af deres politiske holdninger. Med dette som ramme vil vi gerne lytte til og debattere seks lokale folketingskandidaters holdninger til nyttesamfundet, til handicappede og til flygtninge, siger præst i Alivekirken, Martin Lorenzen.

Debatten kommer også til at berøre emner som kønsidentitet, klima og Danmark som et kristent land – herunder politikernes holdning til, at skoler og børnehaver tager til julegudstjenester i den lokale folkekirke.

Debatformen brydes op tre gange undervejs, hvor de seks politikere efter tur får 90 sekunder på en ølkasse, hvor ordet er frit.

- Vi vil gerne invitere til et vælgermøde, som har et mere eksistentielt og værdimæssigt sigte, end man måske normalt oplever. Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål fra salen via sms. Alle idéer og spørgsmål er velkomne i debatten, siger Martin Lorenzen.

Til vælgermødet har frikirken inviteret Martin Lidegaard fra De Radikale, Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet, Mette Abildgaard fra De Konservative, Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, Anna Libak fra Venstre og Lise Müller fra Socialistisk Folkeparti.

Vælgermødet finder sted den 19. maj klokken 13.30 i Alivekirken, Slangerupgade 56, 3400 Hillerød.

Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré.

For yderligere oplysninger:

Martin Lorenzen, tlf. 70 26 50 53

Link til klip med Jørn Henrik Pedersen: https://www.facebook.com/folkekirkendk/videos/554035575107200/

GUDSTJENESTE HVER SØNDAG 10:30

ALIVEKIRKEN

SLANGERUPGADE 56

3400 HILLERØD

KIRKENS PRÆST

MARTIN LORENZEN

ML@ALIVEKIRKEN.DK